José Tuinte

Ik kan mijzelf met recht een ervaringsdeskundige noemen: op mijn 20e merkte ik dat bij mij een tand los begon te staan en ik vroeg mijn tandarts of dat normaal was. Dat was voor mijn leeftijd zeker niet normaal, en ik werd doorverwezen naar een mondhygiëniste. Een agressieve bacterie bleek de boosdoener. Na uitgebreide behandeling, zorgvuldige poetsinstructies en enkele kleine chirurgische ingrepen door de parodontoloog, was mijn mond weer gezond. Zonder de mondhygiëniste had ik nu waarschijnlijk een gebitsprothese gehad. 

Na het stoppen van mijn toenmalige baan ben ik een nieuwe uitdaging  aangegaan en heb voor de opleiding mondhygiëne gekozen.  Sinds het behalen van mijn diploma in 1993, ben ik als mondhygiëniste werkzaam geweest in meerdere verpleeghuizen en tandartspraktijken, verdeeld over heel het land. Nu is het tijd voor een lang gekoesterde wens: het opzetten van een eigen  mondhygiënistenpraktijk!


Bas Schleicher

Al op jonge leeftijd keek ik er naar uit om later met en voor mensen te werken. Mijn eerste ambities lagen bij tandheelkunde, maar gaandeweg kwam ik erachter dat het begeleiden van de mondhygiëne en het vroegtijdig signaleren van tandheelkundige problemen, om erger te voorkomen, me meer lagen. Gedurende mijn opleiding raakte ik steeds meer gefascineerd van het feit hoeveel invloed onze mondgezondheid heeft op onze algemene gezondheid. Veel gangbare aandoeningen gaan hand in hand. Hoe mooi is het, als je als mondhygiënist hierin een kleine positieve bijdrage kunt leveren.  Kortom: ik heb de opleiding mondzorgkunde voltooid en ik mag  me sinds 2009 mondhygiënist noemen. Sindsdien ben ik werkzaam geweest bij verschillende tandartspraktijken en mondhygiënistenpraktijken en samen met José ook in meerdere verpleeghuizen. 


Ilona Hendriksen

Mijn naam is Ilona Hendriksen en ben geboren in 1981. Samen met m'n dochter Eva, m'n zoon Dex en mijn vriend Maurice woon ik in Babberich. Sinds 2003 ben ik werkzaam als mondhygiëniste.  Na mijn studie heb ik ervaring opgedaan in verschillende praktijken, waaronder de Praktijk voor Parodontologie en Implantologie Arnhem, de Lohmannkliniek in Doetinchem en bij de tandartspraktijk van Bert van der Louw in 's-Heerenberg. Al 18 jaar ben ik werkzaam in 's-Heerenberg en ondertussen heeft deze mooie plaats een speciaal plekje bij mij gekregen. Ik ben dan ook heel blij dat ik bij José en Bas  hier verder kan werken. Daarnaast ben ik ook als mondhygiëniste werkzaam in  een algemene tandartspraktijk in Duiven. Hierdoor blijf ik op verschillende plaatsen nieuwe kennis  op doen.

Het mooiste aan mijn vak vind ik het helpen van mensen op basis van vertrouwen. Voor mij staat kwaliteit voorop en dat door middel van een persoonlijke benadering in een ontspannen en geruststellende sfeer. Een goed resultaat behalen doe ik niet alleen en dat maakt de samenwerking juist zo leuk en belangrijk! Daarom staat bij mij de mens centraal. Tijd en geduld, ook voor mensen met angst, zijn zaken waar ik veel waarde aan hecht. Hopelijk zien we elkaar in de praktijk!


Rita Sanders

In 2016 overkwam mij het ondenkbare en moest ik weer van voor af aan beginnen.
Na een moeizame revalidatie ben ik nu weer goed te pas en kwam ik in contact met Bas en José. Bij hen krijg ik de mogelijkheid om in mijn eigen tempo de dingen weer te leren.
In het verleden heb ik gewerkt als secretaresse, meer dan 20 jaar ervaring in de uitzendbranche, receptioniste en financieel administratief medewerker. Dus ik heb de nodige ervaring opgedaan op administratief gebied.
Ik werk met veel plezier in deze snel groeiende praktijk en hoop er nog lang te blijven.
Inmiddels ben ik ook oma en mijn tweede kleinkind is onderweg.
Mijn werkzaamheden in de praktijk zijn o.a. receptie en agendabeheer.


Brigitte te Vruchte

Nadat onze 3 jongens groter en zelfstandiger werden, ben ik weer op de arbeidsmarkt terecht gekomen en via een paar kleine omwegen beland in een administratieve baan op de facturatie. Bijna 19 jaar heb ik er een fijne werkplek gehad, maar ben helaas boventallig geworden.

Op zoek naar een nieuwe baan kwam deze leuke functie op mijn pad en ik was direct enthousiast.    Ik heb na de middelbare school een opleiding gevolgd als receptioniste/telefoniste. Dit komt mij als baliemedewerkster nu mooi van pas. Inmiddels heb ik ontdekt dat ik goed terechtgekomen ben, en voel me al helemaal thuis. Bas en Josė zijn mensen met een warm en sociaal hart, en ik ben blij met deze nieuwe uitdaging in hun mooie praktijk.